Počet obetí požiaru a tlačenice v bukureštskom klube stúpol na 32

NETKY.SK • 3 November 2015, 13:05 • 2 min
Počet obetí požiaru a tlačenice v bukureštskom klube stúpol na 32

BUKUREŠŤ - Tragédia v bukureštskom nočnom klube Colectiv, kde minulý piatok vypukol požiar a vzápätí aj tlačenica, si podľa najnovších informácií vyžiadala v poradí už 32. obeť, keď dnes ráno svojim zraneniam podľahla 28-ročná žena.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol riaditeľ bukureštskej nemocnice sv. Panteleimona, mladá žena utrpela popáleniny na viac ako 50 percentách povrchu tela a bola jedným z piatich pacientov hospitalizovaných v tejto nemocnici vo veľmi vážnom až približne 130 ľudí. Stav asi 90 z nich považujú lekári za vážny až kritický.

 

Rumunská polícia v pondelok neskoro večer vzala do väzby troch majiteľov nočného podniku. Stíhaní sú v súvislosti s trestným činom zabitia. Prokuratúra zároveň plánuje požiadať súd, aby väzbu predĺžil na 30 dní.

 

 

"Údaje a dôkazy svedčia o tom, že k požiaru došlo preto, lebo osoby spravujúce dané priestory povzbudzovali nadlimitné množstvo ľudí k vstupu do klubu, pričom jeho priestory neboli vybavené viacerými núdzovými východmi," píše sa v stanovisku prokuratúry. V podzemnom nočnom klube boli údajne iba jedny únikové dvere.

 

Majitelia podľa vyjadrenia prokuratúry dovolili, aby sa v interiéri konala pyrotechnická šou, pričom priestory klubu na to neboli uspôsobené. Nachádzali sa v ňom totiž horľavé izolačné materiály, ktoré majitelia použili pravdepodobne s cieľom znížiť náklady.

 

Požiar vypukol v piatok približne o 22.00 h počas pyrotechnickej šou, keď sa v klube Colectiv nachádzalo okolo 400 prevažne mladých ľudí.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies