Počet obetí povodní na ostrove Kjúšú stúpol na 15

NETKY.SK • 8 Júl 2017, 09:04 • 2 min
Počet obetí povodní na ostrove Kjúšú stúpol na 15

TOKIO - Počet obetí záplav na japonskom ostrove Kjúšú stúpol na 15, informovali v sobotu úrady.

slovakia

left justify in out

V odľahlých dedinách, kam sa už záchranári dokázali dostať, je pritom aj ďalších minimálne 14 nezvestných. Podľa agentúry na zvládanie požiarov a katastrof zatiaľ našli 12 mŕtvych v prefektúre Fukuoka a troch v susednej Óite.

Asi 12-tisíc vojakov, hasičov a ďalších záchranárov naďalej pátra po nezvestných, čistí cesty od trosiek a doručuje pitnú vodu a potraviny ľuďom evakuovaným v školách, informoval hovorca vlády Jošihide Suga. Podľa jeho slov sa už dostali do väčšiny predtým nedostupných dedín. Počas uplynulých dvoch dní zachránili asi tisíc ľudí, no ďalšie desiatky sú pravdepodobne stále odrezané od sveta.

Záchranné práce pritom spomaľuje bahno a ďalšie záplavové vody. Naďalej pretrvávajú aj výstrahy pred silnými dažďami. Japonská meteorologická agentúra informovala, že prefektúry Fukuoka a Óita čelia nevídanému objemu dažďa.

Japonská cisárska rodina sa pre mimoriadne udalosti na ostrove Kjúšú rozhodla odložiť sobotné formálne ohlásenie zásnub princeznej Mako.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies