Počet obetí povodní a zosuvov pôdy v Mexiku stúpol na 130

NETKY.SK • 25 September 2013, 09:24 • 2 min
Počet obetí povodní a zosuvov pôdy v Mexiku stúpol na 130

MEXICO CITY - Počet obetí hurikánu Ingrid a tropickej búrky Manuel, ktoré v takmer celom Mexiku spôsobili minulý týždeň rozsiahle záplavy, sa zvýšil na 130 po tom, ako záchranári v utorok našli osem tiel pochovaných pri zosuve pôdy. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Minister vnútra Miguel Ángel Osorio Chong uviedol, že najnovšie obete vytiahli záchranári z bahna v meste Acatepec v štáte Guerrero, ktorý bol najviac postihnutý tropickou búrkou Manuel. Vojaci a ostatní záchranári stále pokračujú v pátraní, najmä v obci La Pintada, takisto v štáte Guerrero, kde je nezvestných 68 ľudí. Predpokladá sa, že väčšina zahynula. Počas záchranných prác muselo byť v celej krajine evakuovaných približne 59.000 ľudí.

Podľa mexického ministerstva poľnohospodárstva bolo "úplne stratených" 613.000 hektárov poľnohospodárskej pôdy, na ktorej už prebehla výsadba. Predstavuje to tri percentá celkovej rozlohy ornej pôdy v Mexiku.

Prezident Mexika Enrique Peňa Nieto v súvislosti s prírodnou katastrofou ohlásil zmenu schváleného návrhu rozpočtu na rok 2014. Zosuny pôdy a povodne zasiahli 24 z 31 mexických štátov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies