Počet obetí potopenia trajektu pri Zanzibare stúpol na 63

NETKY.SK • 20 Júl 2012, 11:54 • 2 min
Počet obetí potopenia trajektu pri Zanzibare stúpol na 63

Počet obetí potopenia trajektu pri Zanzibare stúpol na 63 - Svet Počet obetí havárie trajektu, ktorý sa v stredu potopil pri pobreží súostrovia Zanzibar patriaceho k africkej Tanzánii, stúpol už na 63. Informovali o tom dnes miestne médiá.

slovakia

left justify in out

img

Počet obetí havárie trajektu, ktorý sa v stredu potopil pri pobreží súostrovia Zanzibar patriaceho k africkej Tanzánii, stúpol už na 63. Informovali o tom dnes miestne médiá.
      Záchranári vyjadrili obavy, že by mohli nájsť ďalšie telá obetí, pretože na preplnenej lodi MV Skagit/Kalama bol neznámy počet cestujúcich. Zachrániť sa podarilo 146 ľudí vrátane 12 západných turistov, z toho štyroch Nemcov. Na palube bolo najmenej 30 ľudí.
      Plavidlo, v ktorom podľa rôznych zdrojov cestovalo 280-400 ľudí, sa vydalo na plavbu z tanzánskej metropoly Dar-es-Salaam v stredu 18. júla okolo poludnia k súostroviu Zanzibar. Potopil sa pri ostrove Pungume, smeroval k najväčšiemu zanzibarskému ostrovu Unguja.
      Doterajšie zistenia naznačujú, že trajekt sa prevrátil v silnom vetre a vlnobití. Ku katastrofe mohlo okrem veľkého množstva cestujúcich prispieť aj preťaženie plavidla nákladom.
      Vlády v Tanzánii i autonómnej oblasti Zanzibar vyhlásili trojdňový smútok za obete nešťatia.
      Vlani v septembri si potopenie preplneného trajektu pri pobreží Zanzibaru vyžiadalo životy vyše 200 ľudí. Išlo o najhoršie námorné nešťastie v dejinách tohto súostrovia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies