Počet obetí potopeného trajektu v Indonézii stúpol na 23

NETKY.SK • 23 December 2015, 15:34 • 2 min
Počet obetí potopeného trajektu v Indonézii stúpol na 23

JAKARTA - Šestnásť ďalších tiel dnes vytiahli z mora indonézski záchranári po tom, ako sa počas víkendu pri ostrove Sulawesi potopil trajekt s vyše 100 ľuďmi na palube. Počet potvrdených obetí sa tak vyšplhal na 23, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na miestne zdroje.

slovakia

left justify in out

Najmenej 54 ľudí je stále nezvestných. Trajekt s názvom Marina Baru sa potopil približne 22 kilometrov od svojho cieľového prístavu Siwa v sobotu. Incident prežilo 41 pasažierov, v utorok sa však podarilo nájsť iba dve telá, čo vzbudilo obavy, že väčšina ostatných cestujúcich je mŕtva.

 

Trajekt vyplával v sobotu ráno miestneho času z prístavu Kolaka ležiaceho v severnej časti Sulawesi a mal namierené do Siwy. Plavba mala trvať šesť hodín. Posádka vyslala núdzový signál po tom, ako vysoké vlny poškodili plavidlo a vyradili z činnosti jeho motor, tvrdia vyšetrovatelia.

 

Indonéziu tvorí vyše 17.000 ostrovov, na ktorých žije 250 miliónov ľudí, a lode sú v krajine obľúbený a relatívne lacný spôsob dopravy. Pri lodných nehodách v Indonézii zahynuli v uplynulých rokoch stovky ľudí. Lode tam bývajú často preplnené a nedodržiavajú bezpečnostné opatrenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona