Počet obetí potopeného trajektu stúpol na 212, nezvestní sú 90 ľudia

NETKY.SK • 30 Apríl 2014, 12:46 • 2 min
Počet obetí potopeného trajektu stúpol na 212, nezvestní sú 90 ľudia

SOUL - Dva týždne po potopení trajektu Sewol pri južnom pobreží Južnej Kórey vytiahli potápači 212 tiel z vraku, ktorý leží na dne oceánu.

slovakia

left justify in out

Dnes však museli potápači bojovať vo vnútri lode so silnými prúdmi morskej vody a s plávajúcimi troskami, keď pátrali po stále nezvestných 90 pasažieroch. Informácie priniesla tlačová agentúra AP.

 

Medzitým rodinní príslušníci stredoškolských študentov, ktorí zahynuli v potopenom trajekte, odmietli utorkové ospravedlnenie juhokórejskej prezidentky Pak Kun-hje ako neúprimné. Líderka sa ospravedlnila za mimoriadne kritizovanú reakciu vlády na tragédiu a jej následné kroky. Rodiny zároveň vyzvali zodpovedné úrady, aby rýchlo našli nezvestných. 

 

Na trajekte sa v čase nešťastia 16. apríla nachádzalo 476 ľudí, väčšinou z jednej jedinej strednej školy. Študenti sa viezli na školský výlet na ostrov Čedžu. Išlo o bežnú, pravidelnú plavbu v pokojnom počasí. Potopenie trajektu prežilo iba 174 ľudí, medzi nimi aj 22 z 29 členov posádky.

 

Všetkých 15 členov posádky Sewolu, ktorí mali na starosti riadenie lode, oficiálne zatkli. Sedem preživších členov posádky, ktorí neboli zadržaní, vykonávalo zamestnania iného druhu, ako je napríklad šéfkuchár či stevard.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona