Počet obetí potopeného kórejského trajektu stúpol na 242, nezvestných je 60 ľudí

NETKY.SK • 4 Máj 2014, 09:11 • 2 min
Počet obetí potopeného kórejského trajektu stúpol na 242, nezvestných je 60 ľudí

SOUL - Na 242 stúpol počet obetí havárie juhokórejského trajektu Sewol, keď dnes záchranári podľa informácií agentúry ITAR-TASS našli ďalších šesť tiel.

slovakia

left justify in out

Loď sa potopila 16. apríla pri ostrove Čindo, juhozápadne od Kórejského polostrova. 
      

Zodpovedné úrady už dávnejšie vyjadrili obavy, že sa nenájdu všetci mŕtvi, pretože niekoľko tiel objavili v posledných dňoch až 30 kilometrov od miesta nešťastia. Nezvestných osôb je 60.
      

Na trajekte sa v čase havárie nachádzalo 476 ľudí, väčšinou žiakov strednej školy Danwon v Ansane pri Soule, ktorí boli na štvordňovom výlete na ostrov Čedžu. Potopenie lode prežilo iba 174 ľudí, medzi nimi aj 22 z 29 členov posádky.
      

Všetkých 15 členov posádky, ktorí mali na starosti riadenie lode, zatkli. Sedem preživších z lodného personálu, ktorí neboli zadržaní, vykonávalo zamestnania iného druhu, ako je napríklad šéfkuchár či stevard.
      

Rodinám obetí tragédie sa už ospravedlnila aj juhokórejská prezidentka Pak Kun-hje a prisľúbila zlepšenie bezpečnostných predpisov. Ona samotná i jej vláda je vystavená kritike za pomalú reakciu úradov na potápanie trajektu - i celkovo za nedostatočnú reguláciu sektora lodnej dopravy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies