Počet obetí potopeného kórejského trajektu stúpol na 226, nezvestných je 76 ľudí

NETKY.SK • 2 Máj 2014, 07:30 • 2 min
Počet obetí potopeného kórejského trajektu stúpol na 226, nezvestných je 76 ľudí

SOUL - Na 226 sa dnes zvýšil počet potvrdených obetí potopenia juhokórejského trajektu Sewol pri ostrove Čindo. Nezvestných zostáva 76 ľudí, informovala agentúra Jonhap.

slovakia

left justify in out

Záchranári sa však obávajú, že silné prúdy skomplikujú hľadanie zvyšných obetí, ktoré navyše mohlo odniesť ďaleko od miesta nešťastia. Tieto obavy potvrdzuje štvrtkový nález tela asi štyri kilometre od miesta nehody. Pred dvoma dňami vylovili iné telo asi dva kilometre od potopeného vraku.
      

V oblasti sa totiž momentálne vyskytuje tzv. skočný príliv, ku ktorému dochádza dvakrát za mesiac, keď sa Zem, Mesiac a Slnko nachádzajú na jednej priamke. Prúdy sú vtedy o 40 percent silnejšie ako zvyčajne.
      

Záchranári zamerali svoje dnešné úsilie ľavú a strednú časti štvrtej a piatej paluby lode s výtlakom 6825 ton, ktorá sa prevrátila 16. apríla a ľavou stranou sa dotýka dna.
      

Na trajekte sa v čase nešťastia nachádzalo 476 ľudí, väčšinou žiakov strednej školy Danwon v Ansane pri Soule, ktorí boli na štvordňovom výlete na ostrov Čedžu. Potopenie trajektu prežilo iba 174 ľudí, medzi nimi aj 22 z 29 členov posádky.
      

Všetkých 15 členov posádky, ktorí mali na starosti riadenie lode, zatkli. Sedem preživších členov posádky, ktorí neboli zadržaní, vykonávalo zamestnania iného druhu, ako je napríklad šéfkuchár či stevard.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies