Počet obetí po páde preťaženého mosta stúpol na 132

NETKY.SK • 31 Október 2022, 10:41 • 2 min
Počet obetí po páde preťaženého mosta stúpol na 132

NAÍ DILLÍ - Najmenej 132 ľudí prišlo v nedeľu o život pri páde visutého mosta pre chodcov do rieky v indickom meste Morbi v štáte Gudžarát. TASR správu prevzala z agentúry AP, odvolávajúcej sa na predstaviteľa štátnej vlády. Podľa predošlej bilancie zahynulo pri nehode 121 ľudí.

slovakia

left justify in out

Najmenej 177 osôb sa podarilo z rieky zachrániť. Pri záchranárskych prácach pomáhajú aj tímy z indických pozemných, námorných a vzdušných síl. Štátny minister vnútra Harš Sanghví potvrdil počet mŕtvych a dodal, že mnoho ľudí previezli do nemocníc v kritickom stave. Medzi obeťami sú najmä tínedžeri, ženy a starší ľudia. Podľa miestnych úradov bolo v čase tragédie na moste a v jeho bezprostrednom okolí vyše 400 ľudí, pričom len na samotnom moste ich bolo viac ako 150. Most bol takto vyťažený vzhľadom na zvýšený pohyb turistov spätý s oslavami hinduistického sviatku svetiel díválí. Podľa svedkov udalosti sa most zrútil práve z dôvodu preťaženia. Most dlhý 230 metrov bol postavený počas britskej nadvlády v 19. storočí. Posledných šesť mesiacov bol zatvorený z dôvodu rekonštrukcie. Opätovne ho pre verejnosť sprístupnili len minulý týždeň. Príčinu pádu mosta má vyšetriť päťčlenný tím. AP dodáva, že v súvislosti so zlou infraštruktúrou v Indii dlhodobo panujú obavy o bezpečnosť a dochádza tam ku katastrofám na diaľniciach či mostoch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies