Počet obetí pádu policajnej helikoptéry v Glasgowe sa zvýšil na osem

NETKY.SK • 30 November 2013, 19:08 • 2 min
Počet obetí pádu policajnej helikoptéry v Glasgowe sa zvýšil na osem

GLASGOW - Na osem sa zvýšil počet obetí piatkového nešťastia, pri ktorom sa v škótskom Glasgowe zrútila policajná helikoptéra.

slovakia

left justify in out

Na osem sa zvýšil počet obetí piatkového nešťastia, pri ktorom sa v škótskom Glasgowe zrútila policajná helikoptéra na budovu pohostinstva v centrálnej časti mesta. Troch mŕtvych našli v havarovanom stroji, kým päť tiel objavili záchranári v ruinách budovy. Údaje potvrdila miestna polícia, ktorú citovala spravodajská stanica BBC.

Ďalších 14 osôb hospitalizovali s "veľmi vážnymi zraneniami" v niekoľkých nemocniciach Glasgowa. Helikoptéra sa na preplnené pohostinstvo Clutha zrútila z dosiaľ neznámych príčin o 22.30 h miestneho času (23.30 h SEČ). Príslušné orgány medzitým spustili rozsiahle vyšetrovanie; zapojí sa doň aj Úrad pre vyšetrovanie leteckých nešťastí (AAIB)

Podľa výpovedí očitých svedkov sa v čase incidentu v zariadení nachádzalo približne 120 ľudí. Mnohých z nich sa podarilo zachrániť alebo sami unikli z budovy, ktorá sa v dôsledku nárazu čiastočne zrútila, pričom jej sutiny pochovali niekoľko osôb. Priľahlú oblasť uzatvorili, špeciálne záchranné tímy pokračujú v pátraní.

Škótsky premiér Alex Salmond uviedol: "Je to čierny deň pre Glasgow a celé Škótsko. Zároveň je však Deň svätého Ondreja a môžeme byť na seba hrdí, ako sme sa dokázali vyrovnať s nepriazňou osudu. Reakcia záchranných zložiek i samotných občanov bola príkladná."
Britský premiér David Cameron vzdal hold hrdinstvu "radových Glasgowčanov", ktorí neváhali podať pomocnú ruku postihnutým. Na tragédiu reagovala aj britská kráľovná Alžbeta II., ktorá vyjadrila svoj zármutok nad stratou životov pri tomto nešťastí a dodala, že sa za obete modlí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies