Počet obetí novej vtáčej chrípky stúpol na dvadsať

NETKY.SK • 22 Apríl 2013, 11:13 • 2 min
Počet obetí novej vtáčej chrípky stúpol na dvadsať

PEKING - Počet obetí novej vtáčej chrípky v Číne stúpol už na dvadsať, pričom nakazené sú desiatky osôb. Informovali o tom v nedeľu štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Podľa tlačovej agentúry Sin-chua citujúcej príslušné úrady sa vírusom H7N9 infikovalo už 102 ľudí prevažne na východe Číny vrátane 20, ktorí ochorenie neprežili. Celkovo 33 nakazených vrátane 11 smrteľných prípadov zaznamenali vo východočínskej metropole Šanghaj.

Čínske centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb tvrdí, že 40 percent pacientov sa nedostalo do kontaktu s hydinou, čo vyvoláva otázky, ako sa nakazili. Údajne sa tiež stalo, že vírus sa rozšíril medzi členmi jednej rodiny v Šanghaji, čo by mohlo naznačovať, že predsa len sa môže prenášať z človeka na človeka. Svetová zdravotnícka organizácia doteraz tvrdila, že neexistuje dôkaz, že by bolo ochorenie nákazlivé. 

V Pekingu a Šanghaji sa momentálne nachádza tím medzinárodných expertov s cieľom preskúmať vírus, na ktorý doteraz neexistuje žiadna vakcína. Existujú totiž obavy, že by mohol zmutovať do formy, ktorá by sa ľahko prenášala z človeka na človeka, čo by potenciálne mohlo spôsobiť pandémiu. Presný zdroj nákazy je stále neznámy, no stopy nového vírusu našli už vo vzorkách z holubov odobratých z tržnice v Šanghaji.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies