Počet obetí ničivého tajfúnu Mangkhut vzrástol na 28

NETKY.SK • 16 September 2018, 09:28 • 2 min
Počet obetí ničivého tajfúnu Mangkhut vzrástol na 28

MANILA - Počet obetí ničivého tajfúnu Mangkhut, ktorý v sobotu zasiahol severnú časť Filipín, vzrástol na 28. Informoval o tom filipínsky policajný prezident Oscar Albayalde, ktorého citovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Väčšinu obetí si vyžiadali zosuvy pôdy v horských oblastiach. V nedeľu tajfún zamieril k husto osídleným oblastiam Hongkongu a južnej Číny.

 

Podľa Albayaldea 20 ľudí zahynulo v regióne Cordillera, štyria v provincii Nueva Vizcaya a jeden mimo týchto oblastí. Ďalších troch mŕtvych hlásili v provincii Cagayan na severe ostrova Luzon, takmer 400 kilometrov severne od Manily.

 

Mangkhut je najsilnejší tajfún, aký tento rok postihol Filipíny. Pri prechode cez severnú časť ostrova Luzon sa priemerná rýchlosť vetra počas dňa znížila na 170 kilometrov za hodinu s nárazmi do 260 kilometrov za hodinu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies