Počet obetí nedeľňajších bombových útokov v Bagdade stúpol na 281

NETKY.SK • 7 Júl 2016, 13:49 • 2 min
Počet obetí nedeľňajších bombových útokov v Bagdade stúpol na 281

BAGDAD - Na 281 stúpol počet obetí dvoch nedeľňajších koordinovaných bombových útokov v rušných štvrtiach irackej metropoly Bagdad. Oznámila to dnes iracká ministerka zdravotníctva Ádila Hammúdová, ktorú citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Iracké úrady podľa Hammúdovej slov získali v uplynulých dňoch vzorky DNA od približne 150 rodín, ktoré im teraz pomáhajú pri identifikácií spálených pozostatkov obetí. K útokom došlo len niekoľko dní pred skončením moslimského pôstneho mesiaca ramadán, a to v čase, keď boli ulice po skončení celodenného pôstu plné mladých ľudí a detí s rodinami. Prvá nálož explodovala v prevažne šiitskej štvrti Karráda v centre Bagdadu, druhá na šiitskom predmestí Šaab.

 

Bezprostredne po útokoch bolo zranených a prevezených do nemocníc viac ako 300 ľudí; mnohí z nich neskôr zraneniam podľahli. K incidentu, ktorý je v Iraku považovaný za najkrvavejší od Američanmi vedenej invázie v roku 2003, sa prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát (IS).

 

V reakcii na útok odstúpil v utorok z funkcie iracký minister vnútra Muhammad Ghabbán. Svoju demisiu zdôvodnil zlyhaním vlády pri koordinovaní činnosti rôznych zložiek, ktoré zaisťujú bezpečnosť hlavného mesta.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies