Počet obetí meningitídy a infikovaných v Nigeri sa zvyšuje, chýba očkovacie sérum

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 16:57 • 2 min
Počet obetí meningitídy a infikovaných v Nigeri sa zvyšuje, chýba očkovacie sérum

NIAMEY - Na následky zápalu mozgových blán v dôsledku nedostatku očkovacieho séra zomrelo v západoafrickom Nigeri už 265 ľudí.

slovakia

left justify in out

Krajina má k dispozícii iba asi 50 percent množstva očkovacej látky potrebného na zastavenie nebezpečnej epidémie, informovala s odvolaním sa na dnešné vyjadrenia nigerského ministra zdravotníctva Mana Aghaliho tlačová agentúra DPA.
     

Počet nakazených v krajine, ktorá je podľa rozvojového indexu Organizácie Spojených národov (OSN) najchudobnejším štátom planéty, sa v uplynulých desiatich dňoch viac ako zdvojnásobil, medzičasom ochorelo na meningitídu 3600 ľudí, predovšetkým detí a mladistvých.
     

V hlavnom meste krajiny Niamey došlo v uplynulých dňoch k štrajkom vo vzdelávacích zariadeniach, v ktorých sa školáci domáhali očkovania. Ešte v apríli nigerská vláda rozhodla o dočasnom uzavretí takmer všetkých školských zariadení s cieľom zabrániť rozšíreniu ochorenia.
     

Niger požiadal medzinárodné spoločenstvo o pomoc s cieľom zvýšiť množstvo očkovacích látok v krajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona