Počet obetí lodného nešťastia v Thajsku stúpol na 27

NETKY.SK • 20 September 2016, 09:35 • 2 min
Počet obetí lodného nešťastia v Thajsku stúpol na 27

BANGKOK - Na prinajmenšom 27 stúpol počet obetí na životoch, ktoré si vyžiadala nedeľňajšia nehoda lode v strednej časti Thajska. Informovala o tom dnes thajská námorná polícia, ktorá sa stále pokúša nájsť dvoch nezvestných cestujúcich.

slovakia

left justify in out

K nehode došlo na rieke Menam-Čao-Praja asi 67 kilometrov severne od metropoly Bangkok, keď loď s vyše 100 cestujúcimi narazila do betónového mostného piliera. Zranenia utrpelo približne 40 ľudí.

 

Pasažiermi plavidla boli údajne moslimskí pútnici, ktorí sa vracali do svojej domovskej provincie Nonthaburi po tom, ako sa v starobylom kráľovskom sídle Ajutthaja zúčastnili na výročnom islamskom obrade.

 

Thajské úrady údajne rodinám obetí na životoch zaplatili finančné odškodnenie vo výške 5000 bahtov (asi 130 eur). Zraneným vyplatili po 2000 bahtov (asi 52 eur), uviedla agentúra DPA.

 

Kapitána lode obvinili z riskantného vedenia plavidla, ktoré zapríčinilo úmrtie osôb. Miestne úrady zároveň tvrdia, že plavidlo, na ktorom sa viezlo vyše 100 ľudí, bolo uspôsobené na prepravu len približne 50 osôb.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies