Počet obetí lodného nešťastia stúpol na 64

NETKY.SK • 20 August 2013, 16:34 • 2 min
Počet obetí lodného nešťastia stúpol na 64

MANILA - Počet potvrdených obetí piatkovej nehody trajektu na Filipínach v utorok stúpol na 64 po tom, ako v potopenom vraku a okolí našli ďalšie telá. Podľa vyjadrenia veliteľa pobrežnej stráže Weniela Azcunu sa predpokladá, že neprežila väčšina z 56 ľudí, ktorí sú stále nezvestní, a ich telá sa takisto nachádzajú vnútri lode ležiacej v približne 30-metrovej hĺbke. Vládne člny a lietadlá napriek tomu pokračujú v prehľadávaní mora v nádeji, že by mohli nájsť niekoho živého.

slovakia

left justify in out

Trajekt s niekoľkými stovkami cestujúcich sa potopil v piatok večer miestneho času neďaleko prístavu Cebu, kde predtým zrazil s nákladnou loďou. Prístup k vraku je zložitý aj vzhľadom na silné prúdy a zlé počasie. Vyše 200 príslušníkov armády, pobrežnej stráže a polície tiež pomáha pri odstraňovaní uniknutého paliva, ktoré zamorilo mangrovy, rybárske revíry a populárne pláže.

Lodné nešťastia nie sú na Filipínach nezvyčajné. Zatiaľ najhoršia takáto tragédia sa stala v roku 1987, keď sa trajekt zrazil s ropným tankerom a o život prišlo vyše 4300 ľudí. Lodné nešťastia nie sú na Filipínach nezvyčajné. Ide o vôbec najhoršiu nehodu v histórii moreplavby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies