Počet obetí lesného požiaru stúpol na 39

NETKY.SK • 18 Jún 2017, 10:09 • 2 min
Počet obetí lesného požiaru stúpol na 39

LISABON - Počet obetí lesného požiaru v oblasti Pedrógao Grande v centrálnom Portugalsku stúpol na 39. Informáciu potvrdil verejnoprávnej televízii a rozhlasu RTP štátny tajomník z ministerstva vnútra Jorge Gomes.

slovakia

left justify in out

Zástupcovia vlády informovali, že mnoho z obetí zomrelo v aute. Ako sa Gomes už skôr vyjadril, na ceste medzi mestami Figueiró dos Vinhos a Castanheira de Pera zahynulo 16 ľudí v automobiloch a úmrtia ďalších troch z prvého spomínaného mesta spôsobilo vdychovanie dymu. Podľa RTP si požiar vyžiadal približne 20 zranených, vrátane šiestich hasičov. Štrnásť z nich je vo vážnom stave.

V oblasti, ktorá je vzdialená asi 150 kilometrov od portugalského hlavného mesta Lisabon od soboty zasahuje zhruba 600 hasičov. Podľa premiéra Antónia Costu mali požiarnici pre intenzitu ohňa problémy s priblížením sa k postihnutej oblasti. Ako tiež uviedol miestnym záchranárom by mohli pomôcť aj ich španielski kolegovia. Portugalské orgány už pracujú na identifikácii obetí a vznik požiaru vyšetrujú. Podľa predpokladov sa pod oheň podpísali vysoké teploty, ktoré Portugalsko sužovali v posledných dňoch. "Je to najväčšia tragédia, ktorú sme v posledných rokoch zažili," povedal na margo požiaru Costa.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies