Počet obetí lavíny v zasypanom hoteli Rigopiano stúpol na 14

NETKY.SK • 24 Január 2017, 11:20 • 2 min
Počet obetí lavíny v zasypanom hoteli Rigopiano stúpol na 14

RÍM - Na 14 mŕtvych stúpol počet obetí lavíny, ktorá minulý týždeň v noci na štvrtok zasypala hotel Rigopiano v strednom Taliansku. Ďalších 15 osôb zostáva stále nezvestných.

slovakia

left justify in out

Počet obetí stúpol na 14 po tom, ako záchranári dnes ráno lokalizovali šesť ďalších mŕtvych tiel. Z hotela sa podľa talianskej agentúry ANSA doposiaľ poradilo zachrániť 11 osôb. Podľa agentúry AP je však zachránených len deväť ľudí.

Záchranárov povzbudil ešte v pondelok nález troch živých šteniatok v kotolni hotela. Vďaka tomu sa domnievali, že ešte existuje šanca na nájdenie ďalších preživších. Upozorňovali však aj na to, že k nálezu došlo ďaleko od miesta, kde by sa podľa ich domnienok mali nachádzať nezvestné osoby.

 


Pri lavíne, ktorá zasiahla luxusný horský hotel v horách regiónu Abruzzo v noci na štvrtok, sa podľa oznámenia masa približne 120.000 ton snehu pohybovala rýchlosťou 50-100 kilometrov za hodinu.

 

Pod lavínou v talianskom hoteli prežila 58 hodín: Jedla sneh a ľad

 

Záchranári využívajú po pátraní po nezvestných aj psov a zariadenie schopné zachytiť signály mobilných telefónov pod tonami trosiek. Predstaviteľka civilnej ochrany Immacolata Postiglioneová označila ich práce za "chirurgické zákroky", pri ktorých chcú zabrániť ďalšiemu zrúteniu toho, čo z hotela ostalo.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies