Počet obetí hurikánu Florence sa zvýšil na 11

NETKY.SK • 16 September 2018, 09:34 • 2 min
Počet obetí hurikánu Florence sa zvýšil na 11

WASHINGTON - Počet obetí hurikánu Florence, ktorý v piatok zasiahol východné pobrežie USA a medzičasom zoslabol na tropickú búrku, sa zvýšil na 11. Novú bilanciu zverejnila agentúra AP s odvolaním sa na tamojšie úrady.

slovakia

left justify in out

Príslušníci námornej pechoty, pobrežná stráž, civilné posádky a dobrovoľníci v sobotu s pomocou helikoptér, člnov i ťažkých nákladných vozidiel zachraňovali stovky ľudí, uväznených náporom Florence na pobrežie. Ďalšou fázou katastrofy, ktorá by mohla postihnúť Severnú Karolínu, sú rozsiahle záplavy vo vnútrozemí.

 

V dôsledku mohutného dažďa hladiny riek stúpajú na rekordné úrovne a tisícom ľudí bola nariadená evakuácia kvôli obavám, že nasledujúce dni môžu priniesť najničivejšie povodne v histórii Severnej Karolíny. "Nechcem preháňať, ale povodňová voda stúpa a ak ju nesledujete, riskujete život," uviedol guvernér Severnej Karolíny Roy Cooper.

 

Americký prezident Donald Trump vyhlásil v sobotu v štáte Severná Karolína stav katastrofy. Rozhodnutie prezidenta umožní čerpať prostriedky z federálnych zdrojov na pomoc obyvateľom postihnutých okresov. Súčasťou tejto pomoci môžu byť príspevky na dočasné ubytovanie a opravy domov, ako aj nízkoúrokové pôžičky na pokrytie straty nepoisteného majetku a iné programy pre jednotlivcov i podniky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona