Počet obetí havárie vojenského lietadla v Indonézii sa zvýšil na najmenej 141

NETKY.SK • 1 Júl 2015, 08:56 • 2 min
Počet obetí havárie vojenského lietadla v Indonézii sa zvýšil na najmenej 141

JAKARTA - Najmenej 141 obetí utorkovej havárie vojenského lietadla na ostrove Sumatra potvrdili dnes indonézske úrady. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne médiá a armádne zdroje.

slovakia

left justify in out

Prepravné lietadlo typu C-130 Hercules, ktoré sa zrútilo dve minúty po štarte do obývanej štvrti tretieho najväčšieho indonézskeho mesta Medan, malo na palube 122 osôb, z čoho vyplýva, že približne 20 ľudí zahynulo na zemi.
Počet obetí sa vzhľadom na stále prebiehajúce záchranné práce môže ešte zvýšiť. Indonézsky prezident Joko Widodo v súvislosti s tragédiou prisľúbil dnes revíziu zastaranej flotily vzdušných síl a modernizáciu armády.


Lietadlo smerovalo z leteckej základne v Medane na odľahlé súostrovie Natuna. Pilot krátko po štarte požiadal pre technické problémy o návrat. Lietadlo vrazilo do hotela a priľahlých budov a následne vzbĺklo. Podľa armádneho hovorcu bolo lietadlo v službe už 51 rokov, zdôraznil však, že bolo stále spôsobilé. Všetkých 27 ostatných strojov tohto typu, ktoré sú v službe indonézskej armády, v rámci vyšetrovania preveria.


V septembri 2005 sa krátko po štarte z medanského letiska zrútilo do husto obývanej oblasti civilné lietadlo typu Boeing 737 spoločnosti Mandala Airlines. Zahynulo 143 ľudí vrátane 30 osôb na zemi.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies