Počet obetí havárie autobusu na juhu Brazílie sa zvýšil na 54

NETKY.SK • 15 Marec 2015, 18:39 • 2 min
Počet obetí havárie autobusu na juhu Brazílie sa zvýšil na 54

RIO DE JANEIRO - Počet obetí havárie autobusu, ku ktorej došlo v sobotu na juhu Brazílie, sa zvýšil na 54. Oznámili to dnes agentúry Reuters a AP s odvolaním sa na vládne zdroje.

slovakia

left justify in out

Podľa predbežných výsledkov vyšetrovania vodič v zákrute stratil kontrolu nad vozidlom po tom, ako autobusu zlyhali brzdy. Autobus, ktorý viezol evanjelikov na náboženské podujatie, sa následne zrútil do 400 metrov hlbokej rokliny.
      

Nehoda sa stala na diaľnici spájajúcej štáty Paraná a Santa Catarina, neďaleko mesta Campo Alegre a zhruba desať kilometrov pred cieľovou zastávkou autobusu v meste Joinville. Poveternostné podmienky boli v čase nešťastia priaznivé.
      

Záchranárske práce stále pokračujú, pričom príslušné úrady upozornili, že počet mŕtvych sa ešte môže zvýšiť. Brazílska prezidentka Dilma Rousseffová vyjadrila pozostalým a priateľom obetí sústrasť.
      

Brazília má jedny z najnebezpečnejších ciest v celej Južnej Amerike. Na tamojších diaľniciach ročne zaznamenajú 18 smrteľných nehôd na 100.000 ľudí. V okolitých krajinách ako Argentína, Kolumbia a Čile je to okolo 13.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies