Počet obetí havárie alžírskeho lietadla znížili na 116

NETKY.SK • 2 August 2014, 07:25 • 2 min
Počet obetí havárie alžírskeho lietadla znížili na 116

PARÍŽ/OUGADOUDOU - Počet obetí minulotýždňovej havárie lietadla spoločnosti Air Algérie v Mali v piatok oficiálne znížili na 116. Dvaja ľudia, o ktorých sa pôvodne predpokladalo, že s lietadlom cestovali, nakoniec na jeho palubu nenastúpili, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na predstaviteľov štátu Burkina Faso.

slovakia

left justify in out

Lietadlo aerolínií Air Algérie sa zrútilo vo štvrtok 24. júla krátko po štarte v meste Ougadougou v Burkine Faso a smerovalo do alžírskej metropoly Alžír. Generál Gilbert Diendere, šéf krízového rezortu Burkiny Faso, spresnil, že na zozname cestujúcich bolo pôvodne 118 mien, dvaja z nich však nakoniec neleteli. Jedným z nich bol pasažier, ktorý ochorel a zrušil svoju letenku krátko pred odletom; druhým bol agent spoločnosti Air Algérie, ktorý na palubu nenastúpil. Obaja budú vypočúvaní v rámci vyšetrovania havárie, dodal Diendere.
      

Francúzske ministerstvá zahraničných vecí a dopravy medzitým v piatok podľa agentúry AP informovali, že prvé pozostatky tiel pasažierov už previezli do Paríža na identifikáciu. Vo vyhlásení rezortov sa uvádza, že prvé "organické a biologické elementy" dorazili do francúzskej metropoly v piatok. Od pozostalých po obetiach sa tiež zisťujú informácie na pomoc pri identifikácii obetí.          
      

Minister zahraničných vecí Laurent Fabius predtým uviedol, že pozostatky sú "zničené", čo identifikáciu nesmierne sťažuje. Francúzske úrady sa domnievajú, že príčinou nešťastia bolo zlé počasie, nevylučujú však ani ďalšie možnosti. Experti naďalej analyzujú dve čierne skrinky stroja MD-83, pripomína AP. Medzi obeťami je 54 Francúzov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies