Počet obetí epidémie eboly prekročil 10-tisíc

NETKY.SK • 13 Marec 2015, 08:02 • 2 min
Počet obetí epidémie eboly prekročil 10-tisíc

ŽENEVA - Epidémia eboly zaznamenala neradostný medzník po tom, ako počet obetí tohto vírusového ochorenia prekročil 10.000. Najviac ľudí mu podľahlo v západnej Afrike. Oznámila to dnes Medzinárodná zdravotnícka organizácia (WHO).

slovakia

left justify in out

WHO tiež konštatovala, že ide o najhoršiu a najrozsiahlejšiu epidémiu eboly v dejinách. Iba samotné tri západoafrické krajiny Sierra Leone, Guinea a Libéria zaznamenali od prvého vlaňajšieho prípadu tohto ochorenia 10.004 obetí na životoch.

 

Krvácavá horúčka pripravila o život 4162 ľudí v Libérii, 3655 v Sierre Leone a 2187 v Guinei. WHO tiež eviduje osem úmrtí na ebolu v Nigérii, šesť v Mali a jednu obeť v Spojených štátoch, uvádza sa v najnovšej bilancii organizácie, o ktorej informovali agentúry AP a Reuters.

 

Vďaka veľkému medzinárodnému úsiliu zameranému na vykorenenie eboly sa podarilo spomaliť šírenie tohto ochorenia a znížiť aj počet nových prípadov, a to predovšetkým v Libérii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies