Počet obetí eboly v západnej Afrike sa ďalej zvyšuje, Libéria nariadila kremácie

NETKY.SK • 4 August 2014, 18:02 • 2 min
Počet obetí eboly v západnej Afrike sa ďalej zvyšuje, Libéria nariadila kremácie

ŽENEVA/MONROVIA/LAGOS/ANTLANTA - Epidémia eboly v západnej Afrike si podľa aktualizovaných informácií Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) vyžiadala už 826 obetí na životoch.

slovakia

left justify in out

Počet registrovaných prípadov ochorenia, proti ktorému niet efektívneho lieku ani terapie, sa do 30. júla zvýšil podľa WHO na 1440. V priebehu dvoch júlových dní pribudlo 117 nových prípadov a 58 úmrtí, z nich tri v Guinei, deväť v Sierre Leone a 46 v Libérii.
     

Informácie z čierneho kontinentu naznačujú, že epidémia sa naďalej šíri. Libérijská vláda nariadila kremáciu tiel všetkých zosnulých, ktorí zomreli na následky eboly. Informácie priniesla britská BBC a tlačová agentúra DPA.

     

Nigéria potvrdila druhý prípad eboly na svojom území. Tamojšie ministerstvo zdravotníctva oznámilo, že druhou osobou nakazenou ebolou je lekár, ktorý pomáhal ošetrovať Američana libérijského pôvodu Patricka Sawyera, ktorý podľahol ebole koncom júla po prílete z Libérie do Lagosu, kam cestoval služobne v službách libérijskej vlády.
     

V Nigérii identifikovali 70 ľudí, ktorí sa so Sawyerom dostali do kontaktu, osem z nich je aktuálne v izolácii. Amerického humanitárneho pracovníka Kenta Bratleyho (33), ktorý sa v Libérii nakazil vírusom eboly, previezli v sobotu v špeciálne upravenom lietadle do americkej Atlanty, kde je v starostlivosti tamojších špecialistov. Jeho stav síce lekári označujú za stabilizovaný, nevedno však, či pacient prežije.
     

Už v krátkom čase by do USA mali previezť aj druhú infikovanú osobu z tejto krajiny, 59-ročnú misionárku Nancy Writebolovú, ktorá sa podobne ako Brentley nakazila vírusom eboly počas pôsobenia v Libérii.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona