Počet obetí eboly v Kongu stúpol na 31

NETKY.SK • 2 September 2014, 16:43 • 2 min
Počet obetí eboly v Kongu stúpol na 31

KAPSKÉ MESTO - Počet obetí horúčky ebola v Konžskej demokratickej republike (KDR) údajne stúpol na 31 mŕtvych, čo je o 18 viac, ako minulý týždeň uvádzala Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu rozhlasovú stanicu Radio Okapi.
     

Minister zdravotníctva KDR Felix Mbandaka vyhlásil, že prípady eboly sa v KDR vyskytujú len v oblasti Djera v severozápadnej provincii Mbandaka.
     

Prvým potvrdeným prípadom eboly v KDR sa podľa WHO stala tehotná žena, ktorá zomrela 11. augusta. Od nej sa vírusom nebezpečnej krvácavej horúčky nakazilo niekoľko zdravotníckych pracovníkov na miestnej klinike.
     

Podľa expertov výskyt ochorenia v Kongu nesúvisí s pokračujúcou rozsiahlou epidémiou eboly, s ktorou v súčasnosti zápasia krajiny západnej Afriky, pretože ich má na svedomí iný kmeň vírusu.
     

Podľa údajov, ktoré WHO zverejnila minulý týždeň, si epidémia tohto nákazlivého ochorenia v západoafrickej Libérii, Sierre Leone, Guinei a Nigérii vyžiadala od februára tohto roku už viac ako 1552 obetí; počet infikovaných osôb dosiahol číslo 3069.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies