Počet obetí eboly v Afrike prekročil číslo 1 900

NETKY.SK • 4 September 2014, 13:27 • 2 min
Počet obetí eboly v Afrike prekročil číslo 1 900

LONDÝN - Na epidémiu eboly v západnej Afrike zomrelo už viac než 1 900 ľudí. Informovala o tom vo štvrtok Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).

slovakia

left justify in out

Počet potvrdených alebo pravdepodobných prípadov v Gunei, Sierra Leone a Libérii stúpol podľa jej údajov na 3 500. WHO vo štvrtok zasadne, aby preskúmala najsľubnejšie možnosti liečby a prediskutovala urýchlenie testovania a produkcie liekov. Na stretnutí v Ženeve sa zúčastnia zdravotní experti, vedci a predstavitelia zasiahnutých krajín. WHO tvrdí, že na boj proti vírusu je potrebných najmenej 600 miliónov dolárov (456 miliónov eur) a infikovať by sa mohlo viac než 20 000 ľudí, kým sa ochorenie podarí dostať pod kontrolu.

 

Epidémia eboly vypukla vo februári v africkej Guinei a rozšírila sa už aj do Libérie, Sierry Leone a Nigérie. Nedávno potvrdila prvé obete eboly už piata africká krajina - Konžská demokratická republika.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona