Počet obetí eboly prekročil hranicu 3000

NETKY.SK • 27 September 2014, 09:55 • 2 min
Počet obetí eboly prekročil hranicu 3000

ŽENEVA - Počet obetí smrtiaceho vírusu ebola v západnej Afrike už prekročil číslo 3000. V piatok o tom informovala Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) so sídlo v Ženeve.

slovakia

left justify in out

Najnovšie údaje hovoria o tom, že v regióne sa vírusom infikovalo viac ako 6500 ľudí. Najhoršie postihnutou krajinou je Libéria, kde na ebolu zomrelo asi 1800 ľudí. V správe sa tiež uvádza, že ebolou sa nakazilo aj 375 zdravotníkov ošetrujúcich nakazených pacientov. Z nich až 211 na následky nákazy zomrelo.

 

Bezpečnostná rada OSN počas minulotýždňového mimoriadneho zasadnutia prijala rezolúciu, v ktorej krízu označila za "hrozbu pre medzinárodný mier a bezpečnosť" a vyzvala medzinárodné spoločenstvo na pomoc postihnutým krajinám. Išlo pritom iba o druhý prípad v dejinách po epidémii AIDS, keď sa výkonný orgán OSN zaoberal ohrozením zdravia svetovej populácie. Pomoc prisľúbil aj americký prezident Barack Obama, ktorý do západnej Afriky vyslal tisícky vojakov, ktorí tam zriadia koordinačné regionálne centrum na boj proti nákaze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona