Počet obetí eboly dosiahol 5689, infikovaných je takmer 16-tisíc osôb

NETKY.SK • 26 November 2014, 21:51 • 2 min
Počet obetí eboly dosiahol 5689, infikovaných je takmer 16-tisíc osôb

ŽENEVA - Počet obetí dosiaľ celosvetovo najvážnejšej epidémie eboly sa k 23. novembru zvýšil na najmenej 5689. Oznámila to dnes Svetová zdravotnícka organizácia (WHO), ktorá k uvedenému dňu zaznamenala 15.935 prípadov tohto ochorenia v ôsmich krajinách.

slovakia

left justify in out

Takmer všetky prípady nákazy a úmrtí - okrem 15 - sa vyskytli v Guinei, Sierre Leone a Libérii, troch najťažšie postihnutých štátoch západnej Afriky, ktoré za uplynulý týždeň hlásili 600 nových prípadov nákazy, uviedla WHO v najnovšej správe.

 

"Celkový počet prípadov v Sierre Leone od vypuknutia nákazy čoskoro presiahne počet prípadov hlásených z Libérie," uvádza sa v predmetnej správe, pričom sierraleonské hlavné mesto Freetown je naďalej najviac postihnutou oblasťou tejto krajiny.

 

Sierra Leone hlásila 6599 prípadov eboly, zatiaľ čo Libéria 7168. Prenos vírusu eboly je v Sierre Leone naďalej intenzívny, okrem oblasti na juhovýchode. V oboch krajinách je pritom izolovaných menej než 70 percent infikovaných pacientov, tvrdí WHO.

 

Peter Piot, jeden z hlavných špecialistov na ebolu, uviedol, že epidémia v západnej Afrike sa pred jej ústupom môže ešte viac zintenzívniť. Pokles nových prípadov infikovania by sa mal dostaviť vo všetkých postihnutých krajinách koncom roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies