Počet obetí bombového útoku v meste Madaín sa zvýšil na 43

NETKY.SK • 25 December 2014, 11:26 • 2 min
Počet obetí bombového útoku v meste Madaín sa zvýšil na 43

BAGDAD - Počet obetí samovražedného bombového útoku, ku ktorému došlo v stredu v irackom meste Madaín južne od Bagdadu, sa vyšplhal na 43.

slovakia

left justify in out

Obete tvoria príslušníci provládnych milícií Sahwá (Prebudenie), ktorí pri základni irackej armády čakali na svoj plat, informovala dnes agentúra DPA.
      

Pri útoku, ktorý patrí k najkrvavejším za uplynulé mesiace, utrpelo zranenia ďalších 61 osôb. K zodpovednosti zaň sa nikto neprihlásil, predchádzajúce útoky na bezpečnostné sily vykonali frakcie siete al-Káida. Milície Sahwá sa pripojili k americkým silám v boji proti al-Káide počas najurputnejších bojov v rokoch 2007-2008.
      

"Ako sa Iračania zjednocujú v boji proti tzv. Islamskému štátu (IS) a začínajú preberať kontrolu na bojisku, extrémisti sa naďalej uchyľujú k takýmto zbabelým samovražedným útokom a iným zverstvám v snahe zachovať si svoju vládu strachu," uviedol rezort diplomacie USA s tým, že Washington bude naďalej podporovať vládu v Bagdade.
      

Iracké vládne sily s pomocou vzdušnej kampane pod americkým velením v uplynulom období vystupňovali nátlak na vytlačenie bojovníkov IS z územia na severe a západe Iraku, ktoré skupina kontroluje. Ďžihádisti, ako odštiepenecká skupina siete al-Káida, však stále majú pod kontrolou rozsiahle územia v susednej Sýrii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies