Počet obetí boja proti Talibanu je stále vyšší

NETKY.SK • 7 November 2014, 12:31 • 2 min
Počet obetí boja proti Talibanu je stále vyšší

HERÁT - V boji proti povstalcom z hnutia Taliban zahynulo v Afganistane tento rok už vyše 4630 príslušníkov bezpečnostných síl.

slovakia

left justify in out

Za celý minulý rok ich pritom prišlo o život 4350. Ako v piatok povedal generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg, ktorý je momentálne na návšteve Afganistanu, nárast o 6,5 percenta sa dá pripísať faktu, že afganské sily už prevzali zodpovednosť za bezpečnosť v krajine. "Nárast počtu obetí medzi afganskými silami odráža to, že vedú operácie," vyhlásil nový šéf NATO. Na porovnanie tiež uviedol, že od invázie v roku 2001 zahynulo v Afganistane celkovo 3500 zahraničných vojakov vrátane asi 2210 Američanov.

 

Medzinárodné sily misie ISAF ukončia všetky bojové operácie do konca tohto roku. V Afganistane zostane asi 12 000 vojakov USA a NATO, ktorých hlavnou úlohou bude výcvik a podpora tamojších bezpečnostných síl. Stoltenberg je na svojej prvej návšteve Afganistanu od svojho nástupu do funkcie 1. októbra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies