Počet nových infekcií v Česku sa za týždeň takmer zdvojnásobil!

NETKY.SK • 10 Júl 2021, 09:49 • 2 min
Počet nových infekcií v Česku sa za týždeň takmer zdvojnásobil!

České laboratóriá v piatok odhalili 278 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo bolo o 115 viac ako pred siedmimi dňami.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

České ministerstvo zdravotníctva informovalo, že v krajine bolo za posledných sedem dní v priemere 12 nových potvrdených infekcií na 100-tisíc obyvateľov. K 28. júnu to bolo iba 6 nových nákaz na 100-tisíc obyvateľov. 

 

img

 

Podobný článok: Nezaočkovaní Česi sa budú musieť po návrate do krajiny testovať

 

Z okresov je na tom aktuálne najhoršie Plzeň, kde je 36,44 prípadov na 100 tisíc obyvateľov za sedem dní. Nasledujú Rokycany, kde je 34,35 prípadov a Praha s 34,83 prípadmi.


Napriek rastúcemu počtu nakazených, počet ľudí, ktorí potrebujú lekársku starostlivosť, stále klesá. V českých nemocniciach v sobotu ráno ležalo 35 nakazených. Vo vážnom stave boli štyria pacienti. Najviac ľudí s ochorením COVID-19 bolo v českých nemocniciach 15. marca, a to 9 457 a v ohrození života bolo 2 050 osôb.

 

Mohlo by vás zaujímať: Bratislava láka na očkovanie špeciálnou výhrou v lotérii

 

img

V piatok v Českej republike podali 91 618 dávok očkovacích látok. Väčšinou išlo o druhé dávky. Celkovo v Česku doteraz aplikovali viac ako 8,7 milióna dávok vakcín proti ochoreniu COVID-19. Prvú dávku dostalo viac ako päť miliónov ľudí. Viac ako 3,7 milióna obyvateľov krajiny je už úplne zaočkovaných.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies