Počet nezvestných osôb po zosuve pôdy znížili úrady na 90 ľudí

NETKY.SK • 27 Marec 2014, 17:58 • 2 min
Počet nezvestných osôb po zosuve pôdy znížili úrady na 90 ľudí

DARRINGTON - Úrady v americkom štáte Washington znížili na 90 počet osôb nezvestných po mohutnom zosuve pôdy v lokalite Oso, približne 90 kilometrov od Seattlu.

slovakia

left justify in out

O ďalších 35 ľuďoch sa presne nevie, či sa v čase nešťastia nachádzali v oblasti, informovala dnes tlačová agentúra AP.
     

Počet obetí na životoch je oficiálne 16, avšak záchranári lokalizovali ešte osem tiel, ktoré sa zatiaľ nepodarilo vytiahnuť. Očakáva sa, že počas dnešného dňa nájdu ďalšie telá.
     

Rodiny a priatelia nezvestných i doteraz neprihlásených ľudí začínajú byť konfrontovaní so skutočnosťou, že niektoré osoby sa možno nenájdu nikdy.
     

Počet nezvestných sa mení, istý čas to bolo až 220 ľudí. Úrady však dokázali overiť, kde sa 140 osôb nachádza. Zrevidovaný počet nezvestných oznámili na konci piateho pátracieho dňa, pričom záchranné práce stále komplikuje daždivé počasie. Nádej na nájdenie živých ľudí veľmi zoslabla.
     

Na miesto nešťastia prileteli v stredu dve helikoptéry Blackhawk washingtonskej národnej gardy, aby pomohli posádkam policajných vrtuľníkov, ktoré boli v nasadení od soboty.
     

Americký prezident Barack Obama v utorok podpísal vyhlásenie o mimoriadnej situácii v štáte Washington a nariadil federálnu pomoc. Prikázal tiež armádnym ženistom, aby pomohli pri zabezpečení postihnutej oblasti.
     

Masa blata, stromov a skál sa dala do pohybu v sobotu okolo 11.00 h. Zosuv, ktorý zaberal 2,6 štvorcového kilometra, zničil najmenej šesť domov a zablokoval štátnu cestu. Nánosy zosypaného blata boli miestami hlboké až päť metrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies