Počet nezamestnaných vo Francúzsku dosiahol nový rekord

NETKY.SK • 26 Apríl 2013, 10:32 • 2 min
Počet nezamestnaných vo Francúzsku dosiahol nový rekord

PARÍŽ - Vo Francúzsku bolo v marci bez práce najviac ľudí v histórii. Medziročná miera nezamestnanosti bola v marci na úrovni 11,5 percenta, čo predstavuje 3,225 milióna osôb. Vyplýva to zo štvrtkových oficiálnych údajov francúzskeho ministerstva práce.

slovakia

left justify in out

 Objavujú sa tak pochybnosti o tom, či sa francúzskej vláde do konca roka podarí zvrátiť trend rastúcej nezamestnanosti, tak ako sľúbila. Počet registrovaných nezamestnaných v marci stúpol o 1,2 percenta a počet nezamestnaných tak rástol 23 mesiacov po sebe. 

Francúzsky prezident vo štvrtok znova uisťoval verejnosť, že jeho cieľom je zvrátiť rastúci trend nezamestnanosti. Vyzval svoju vládu, aby spolu s ostatnými hráčmi na trhu využili všetky možné prostriedky na tvorbu pracovných miest. "Chcem, aby sa všetci francúzski občania v prípade tejto jednej národnej priority spojili," povedal Hollande. Výrobcovia automobilov však chystajú prepúšťanie. Spoločnosť PSA Peugeot Citroen plánuje zrušiť vo Francúzsku 10 tis. pracovných miest a spoločnosť Renault chce v krajine prepustiť 7 500 pracovníkov do roku 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies