Počet nezamestnaných v Španielsku rekordne klesol

NETKY.SK • 28 Január 2016, 11:15 • 2 min
Počet nezamestnaných v Španielsku rekordne klesol

MADRID - Počet nezamestnaných v Španielsku sa rekordne znížil. V štvrtom kvartáli minulého roka miera nezamestnanosti klesla viac, ako sa očakávalo, a to na 20,9 % z úrovne 21,2 %, na ktorej bola v predchádzajúcom štvrťroku. Nezamestnanosť v Španielsku v záverečnom kvartáli 2015 bola najnižšia od polovice roka 2011. Informoval o tom vo štvrtok štatistický úrad krajiny INE.

slovakia

left justify in out

Za celý minulý rok sa v Španielsku vytvorilo 525 100 nových pracovných miest a počet ľudí bez zamestnania sa znížil o 678 200. Išlo o najvýraznejší ročný pokles počtu nezamestnaných v histórii krajiny na úroveň tesne pod 4,8 milióna, keďže posilnilo zotavovanie ekonomiky.

 

Španielsko prekonalo dvojitú recesiu, ktorá viedla k rastu nezamestnanosti do konca roka 2013 na takmer 27 % a vysoký počet ľudí bez práce je stále hrozbou pre dlhodobý ekonomický rast. Ekonómovia predpokladajú, že v najbližšom období bude tvorba pracovných miest v krajine pokračovať. Pravdepodobne však budú nové miesta vznikať pomalším tempom ako v roku 2015, keďže hospodársky rast sa tiež mierne spomaľuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona