Počet nezamestnaných v Nemecku vzrástol menej, než sa čakalo

NETKY.SK • 29 November 2012, 12:49 • 2 min
Počet nezamestnaných v Nemecku vzrástol menej, než sa čakalo

Počet nezamestnaných v Nemecku vzrástol menej, než sa čakalo - Svet Počet nezamestnaných v Nemecku na sezónne upravenej báze vzrástol v novembri medzimesačne o 5000 na 2,929 milióna. Uviedol to dnes Spolkový úrad práce.

slovakia

left justify in out

img

Počet nezamestnaných v Nemecku na sezónne upravenej báze vzrástol v novembri medzimesačne o 5000 na 2,929 milióna. Uviedol to dnes Spolkový úrad práce. Informovali o tom agentúry AP a DPA.

To znamená rast počtu nezamestnaných už 8. mesiac po sebe, avšak napriek tomu je údaj omnoho lepší, než očakávali analytici. Tí počítali s rastom počtu nezamestnaných až o 16.000. Na porovnanie, v októbri sa sezónne upravený počet nezamestnaných zvýšil o 20.000. Miera nezamestnanosti na sezónne upravenej báze sa v novembri udržala na pôvodnej úrovni 6,9 %.

Čo sa týka počtu nezamestnaných na sezónne neupravenej báze, ich počet klesol medzimesačne o 2000 na 2,751 milióna. Ani v tomto prípade sa miera nezamestnanosti nemenila a udržala sa na pôvodnej úrovni 6,5 %.

Ekonóm ING Carsten Brzeski uviedol, že nemecký pracovný trh začína "postupne strácať silu," avšak v prípade, že sa externé prostredie rýchlo zlepší, tempo oslabovania by malo byť len "krátkodobé".
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies