Počet nezamestnaných sa v treťom štvrťroku medziročne znížil o 45 tisíc

NETKY.SK • 7 December 2018, 10:16 • 2 min
Počet nezamestnaných sa v treťom štvrťroku medziročne znížil o 45 tisíc

BRATISLAVA - Počet nezamestnaných sa podľa výberového zisťovania pracovných síl Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VZPS) v 3. štvrťroku medziročne znížil o 45 tis. a dosiahol hodnotu 175,2 tis. osôb. Štatistický úrad o tom informoval na svojej webovej stránke.

slovakia

left justify in out

Miera nezamestnanosti sa medziročne znížila o 6,4 %. U mužov klesla na 6 % a u žien na 6,8 %. V medzikvartálnom porovnaní klesla sezónne očistená nezamestnanosť o 7,3 % na 173,8 tis. osôb. 

Z hľadiska vekovej štruktúry tvorili najpočetnejšiu skupinu nezamestnaných osoby vo veku 35 - 49 rokov s podielom 33,2 % na celkovej nezamestnanosti. Počet nezamestnaných sa znížil vo všetkých vekových skupinách, najvýraznejšie v kategórii 25 - 34 ročných osôb.

 

img

Nezamestnaní, ktorí ešte nikdy nemali zamestnanie, tvorili 27,9 %. Z hľadiska ekonomickej činnosti posledného zamestnávateľa najviac osôb naposledy pracovalo v priemysle (19,7 %), obchode (7,6 %) a vo verejnej správe (7,5 %).


Nezamestnanosť medziročne klesla vo všetkých krajoch. Najvyšší počet bol napriek najvýraznejšiemu poklesu a to o 12,6 tis. osôb v Prešovskom kraji. V ňom bola zároveň aj najvyššia regionálna miera nezamestnanosti s hodnotou 10,2 %. V ostatných krajoch sa miera nezamestnanosti pohybovala od 2,7 % v Bratislavskom do 9,8 % v Košickom.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies