Počet nezamestnaných dosiahol vo Francúzsku nový rekord

NETKY.SK • 28 Júl 2015, 08:37 • 2 min
Počet nezamestnaných dosiahol vo Francúzsku nový rekord

PARÍŽ - Počet nezamestnaných ľudí vo Francúzsku dosiahol v júni nový rekord. Tempo rastu počtu nezamestnaných sa však zmiernilo.

slovakia

left justify in out

Zotavovanie ekonomiky sa tak nedokázalo pretaviť do tvorby pracovných miest. Podľa pondelkových údajov francúzskeho ministerstva práce sa počet nezamestnaných v krajine v júni zvýšil o 1 300 ľudí na 3 553 500 osôb. V máji sa pritom počet nezamestnaných ľudí zvýšil o 16 200 osôb.


Podľa prognóz, ktoré 18. júna zverejnil francúzsky štatistický úrad INSEE, bude ekonomika krajiny rásť v druhej polovici roku dostatočným tempom na to, aby sa rast počtu nezamestnaných zastavil. Miera nezamestnanosti by sa mala držať na úrovni okolo 10 %. INSEE očakáva, že francúzska ekonomika si v roku 2015 pripíše 1,2 % po nevýrazných 0,2 % v roku 2014. Motorom rastu by mala byť vyššia kúpna sila, spotreba domácností aj vyšší export.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies