Počet nespoľahlivých platcov DPH na Slovensku klesá

NETKY.SK • 28 December 2017, 12:44 • 2 min
Počet nespoľahlivých platcov DPH na Slovensku klesá

BRATISLAVA 28. decembra (SITA) - Počet nespoľahlivých platcov dane z pridanej hodnoty na Slovensku klesá. V polovici decembra bolo evidovaných vyše 4 400 daňových subjektov, ktoré mali voči štátu podlžnosti na dani z pridanej hodnoty. Pre porovnanie, ku koncu roka 2015 bolo takýchto daňovníkov takmer 5 500, koncom minulého roka bezmála 5 300.

slovakia

left justify in out

"Celkovo môžeme rok 2017 vnímať veľmi pozitívne. Od roku 2014 sa stalo prvýkrát, že počet neplatičov dane z pridanej hodnoty klesol pod päťtisíc. Ich počet dokonca, s malými výnimkami, kontinuálne klesal. Aktuálne sa tak na Slovensku nachádza najmenej nespoľahlivých platcov, odkedy naša spoločnosť tieto dáta sleduje," uviedla analytička spoločnosti Bisnod Petra Štěpánová.

Naďalej pritom platí, že najviac nespoľahlivých platcov dane z pridanej hodnoty má maximálne dvoch zamestnancov. Takýchto subjektov bolo vyše 1 800. Z pohľadu právnej formy dominujú medzi nespoľahlivými platcami spoločnosti s ručením obmedzeným, ktorých je skoro 3 000. Nasledujú živnostníci, ktorých je viac ako 1 000 a akciové spoločnosti s necelou stovkou prípadov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona