Počet nemeckých turistov v Maďarsku klesá: Dôvodom je aj napätie kvôli utečencom

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 10:00 • 2 min
Počet nemeckých turistov v Maďarsku klesá: Dôvodom je aj napätie kvôli utečencom

BUDAPEŠŤ - Kým počet turistov navštevujúcich Maďarsko z okolitých krajín priebežne stúpa, Nemcov tráviacich dovolenku v Maďarsku je stále menej. Píše o tom dnešné vydanie denníka Magyar Idök, podľa ktorého je dôvodom tejto skutočnosti aj napätie okolo utečencov.

slovakia

left justify in out

V Budapešti, pri jazere Balaton a vo vidieckych destináciách stúpa počet Rakúšanov, Slovákov a Čechov, súčasne však klesá počet Nemcov, uviedol predseda Zväzu maďarských hotelierov Ákos Niklai.

 

Podľa jeho slov dôvodom je, že klasická nemecká klientela, ktorá desaťročia chodila na dovolenky do Maďarska, zostarla a jednoducho cestuje už menej. Citeľný je však aj vplyv toho, akým spôsobom Maďarsko rieši utečeneckú otázku.

 

"Vlani na jeseň po negatívnych správach z Maďarska v zahraničných médiách bol merateľný prepad prichádzajúcich turistov," dodal Niklai.

 

Podľa údajov Ústredného štatistického úradu (KSH) v apríli návštevnosť turistov z Británie stúpla oproti vlaňajšiemu aprílu o desať percent, z Česka o sedem a z USA o tri percentá, pritom v prípade Nemcov zaznamenali desaťpercentný prepad.

 

Niklai poznamenal, že po poldruha roku bolo obnovené letecké spojenia balatonského letiska Sármellék s Moskvou, vďaka čomu sa všeobecne počíta s oživením záujmu ruských turistov.

 

Prvý pravidelný spoj ruskej spoločnosti UTAir, ktorá bude do 6. novembra vypravovať k Balatonu lietadlá dvakrát týždenne, pristál v túto nedeľu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona