Počet nehôd na železničných priecestiach minulý rok stúpol

NETKY.SK • 8 Január 2016, 12:27 • 2 min
Počet nehôd na železničných priecestiach minulý rok stúpol

BRATISLAVA - Počet nehôd na železničných priecestiach minulý rok stúpol. Železnice Slovenskej republiky na svojich priecestiach v roku 2015 zaznamenali 55 nehôd, pri ktorých 14 ľudí zomrelo a 12 sa ťažko zranilo. Informovala o tom hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

slovakia

left justify in out

"Je zarážajúcim paradoxom, že až 38 nehôd, čo je 69 percent, sa stalo na zabezpečených železničných priecestiach, a to z viny vodičov, cyklistov, chodcov," informuje Pavlíková s tým, že v roku 2014 sa stalo 49 nehôd, pri ktorých zomrelo 11 ľudí a 20 sa ťažko zranilo.


Železnice aj vzhľadom na stúpajúci počet nehôd apelujú na ľudí, aby prehodnotili svoje správanie sa pri prechádzaní cez železničné priecestie a pri pohybe v blízkosti železničnej trate si počínali mimoriadne opatrne a dodržiavali ustanovenia zákona o premávke na pozemných komunikáciách a zákona o dráhach.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies