Počet narušiteľov maďarských hraníc v tomto roku prekročil 100-tisíc

NETKY.SK • 4 August 2015, 16:12 • 2 min
Počet narušiteľov maďarských hraníc v tomto roku prekročil 100-tisíc

BUDAPEŠŤ - Vlna migrantov v tomto roku neustále stúpa a počet narušiteľov maďarských hraníc v týchto dňoch prekročil počet 100.000. Podľa agentúry MTI o tom dnes informoval v Budapešti hovorca parlamentnej frakcie vládnucej strany Fidesz Bencze Tuzson.

slovakia

left justify in out

Vládny politik zdôraznil, že Fidesz sa snaží riešiť problém ilegálnej migrácie, nedá sa to však budovaním záchytných táborov. Aj napriek tomu v súčasnosti je potrebné vybudovať takéto zariadenia, avšak neskôr ich bude treba zlikvidovať.

 

V súvislosti s dvoma novými tábormi, ktorých zriadenie vláda avizovala pri obci Martonfa v Baranskej župe a pri obci Sormás v Zalianskej župe, Tuzson poznamenal, že v Maďarsku pre ne neexistuje ideálne miesto. Reagoval tak na kritiku výberu miesta. "Po poklese migračnej vlny tieto zatvoríme," dodal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies