Počet nákaz vírusom HIV klesol v Grécku po prvý raz od začiatku krízy

NETKY.SK • 26 November 2014, 06:36 • 2 min
Počet nákaz vírusom HIV klesol v Grécku po prvý raz od začiatku krízy

ATÉNY - Zdravotnícke úrady v Grécku oznámili, že počet ľudí nakazených vírusom HIV sa v krajine v roku 2013 znížil po prvý raz od začiatku finančnej krízy.

slovakia

left justify in out

Grécke centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (KEELPNO) vo výročnej správe zverejnenej v utorok uviedlo, že počet nových infekcií v celej krajine vlani klesol zo 1188 v roku 2012 na 920, informovala v noci na dnes agentúra AP.
      

K zníženiu došlo po tom, ako sa spomalil nárast prípadov medzi užívateľmi drog, čomu pomohli rozšírené cielené programy prevencie. Grécko len s ťažkosťami udržiava podporu pre rôzne zdravotnícke programy v čase výrazných rozpočtových škrtov v rámci úsporných opatrení, ktoré sú podmienkou medzinárodných finančných záchranných balíkov pre krajinu. Tie sa začali v roku 2010, keď ročný počet nových nákaz vírusom HIV dosahoval 610.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies