Počet mŕtvych v zrútenej továrni sa blíži k 300!

NETKY.SK • 26 Apríl 2013, 10:14 • 2 min
Počet mŕtvych v zrútenej továrni sa blíži k 300!

DHÁKA – Záchranári v piatok informovali, že počet obetí zrútenej budovy s textilnými závodmi v Bangladéši stúpol už na 290, pričom 2 200 osôb sa podarilo zachrániť.

slovakia

left justify in out

V objekte pracovalo celkovo 3 122 zamestnancov, zatiaľ však nie je jasné, koľkí sa tam nachádzali v stredu v čase nešťastia. Stovky záchranárov už tretí deň po sebe prehľadávajú trosky a stále počujú z útrob zvuky. V noci na piatok sa im podarilo vyslobodiť najmenej 45 živých.

Budova ostáva obkolesená stovkami zúfalých rodín, ktoré čakajú na správy o svojich blízkych. V Dháke tiež pokračujú masové protesty proti zlým bezpečnostným podmienkam v továrňach, pričom dochádza k zrážkam s políciou. Nešťastie je doteraz najhoršie v rozmáhajúcom sa textilnom priemysle Bangladéša v histórii. Predstihlo dokonca podobnú tragédiu spred piatich mesiacov, ktorá si vyžiadala 112 obetí. 

Nešťastie sa odohralo v stredu ráno miestneho času v meste Savar na okraji metropoly Dháka. V zrútenej osemposchodovej budove sa nachádzalo päť závodov na výrobu odevov a nákupné centrum. Príčinou nešťastia bolo zrejme ignorovanie varovania pre majiteľov, aby do budovy nevpúšťali zamestnancov po tom, ako na nej v utorok objavili trhliny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies