Počet mŕtvych stále súpa: V zrútenej textilnej továrni našli už vyše 500 tiel

NETKY.SK • 3 Máj 2013, 10:33 • 2 min
Počet mŕtvych stále súpa: V zrútenej textilnej továrni našli už vyše 500 tiel

DHÁKA - Bilancia obetí na životoch, ktoré si vyžiadalo zrútenie budovy s odevnými závodmi v Bangladéši, prekročila 500. Oznámila to dnes bangladéšska polícia.

slovakia

left justify in out

Z trosiek zrútenej osemposchodovej budovy, ktorá sa zrútila v meste Savar pri metropole Dháka pred deviatimi dňami, vytiahli dnes ďalšie telá, čím sa počet potvrdených mŕtvych zvýšil na 501, informovala tlačová agentúra AP.

Prehľadávanie a odpratávanie trosiek bude podľa záchranárov pokračovať do nájdenia posledného človeka. Pri mieste tragédie stále čakajú stovky ľudí s fotografiami svojich nezvestných príbuzných, uviedla agentúra DPA.

Polícia predtým zatkla stavebného inžiniera, ktorý deň pred zrútením budovy varoval pred nebezpečenstvom. Abdur Razzák Chán je však tiež obvinený z toho, že pomohol majiteľovi nezákonne pridať na oficiálne schválenú päťposchodovú budovu Rana Plaza ďalšie tri poschodia.

Chán pracoval ako konzultant majiteľa budovy Sohela Ranu, ktorý ho privolal prezrieť stavbu po tom, ako sa v jej múroch objavili trhliny. Chán následne vystúpil v miestnej televízii a podľa vlastných slov Ranovi povedal, že budovu musí evakuovať.

Polícia nariadila evakuáciu, podľa svedkov však Rana ľuďom zhromaždeným ďalší deň ráno pred budovou povedal, že je bezpečná. Banka a niektoré obchody na dolných poschodiach odmietli otvoriť prevádzku, no manažéri odevných závodov požadovali od ľudí, aby nastúpili do práce. O niekoľko hodín sa budova zrútila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona