Počet mŕtvych po zrútení budovy v Istanbule stúpol na šesť

NETKY.SK • 7 Február 2019, 18:20 • 2 min
Počet mŕtvych po zrútení budovy v Istanbule stúpol na šesť

ISTANBUL - Na šesť stúpol počet obetí stredajšieho zrútenia osempodlažnej obytnej budovy v ázijskej časti tureckého mesta Istanbul.

slovakia

left justify in out

Oznámil to vo štvrtok guvernér istanbulskej provincie Ali Yerlikaya po tom, ako záchranári z trosiek vytiahli ďalšie tri mŕtve telá.

 

Podľa šéfa tureckého úradu pre zvládanie katastrof Mehmeta Güllüoglua doposiaľ nie je známe, koľko ľudí by sa ešte mohlo nachádzať pod troskami zrútenej budovy v štvrti Kartal, informuje agentúra DPA.

 

Intenzívna záchranná operácia pokračovala v noci na štvrtok až do daždivého rána. Güllüoglu na mieste nešťastia novinárom povedal, že pátranie po nezvestných bude naďalej pokračovať.

 

 

Vo štvrtok z trosiek vyslobodili po 18 hodinách päťročné dievča. V noci tiež vytiahli z ruín budovy deväťročného chlapca.

 

Doposiaľ sa z trosiek podarilo zachrániť 13 osôb. V dome bývalo 43 ľudí v 14 bytoch. Traja zranení boli v kritickom stave. Stav dvoch z nich sa zlepšuje, uviedol guvernér Yerlikaya.

 

Príčinu nešťastia zatiaľ nestanovili, úrady však medzičasom informovali, že tri najvrchnejšie podlažia boli postavené nelegálne.

 

Úrady evakuovali sedem priľahlých budov, pričom jednej z nich tiež hrozí zrútenie. Záchranné operácie museli trikrát prerušiť pre obavy, že by sa dom mohol zrútiť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona