Počet mŕtvych po vykoľajení vlaku v Kamerune stúpol na 55

NETKY.SK • 22 Október 2016, 15:35 • 2 min
Počet mŕtvych po vykoľajení vlaku v Kamerune stúpol na 55

YAOUNDÉ - Na najmenej 55 mŕtvych a 600 zranených sa dnes zvýšil počet obetí, ktoré si v piatok vyžiadala nehoda v Kamerune. Osobný vlak sa tam vykoľajil na jednej z hlavných železničných tratí. Informovala o tom rozhlasová stanica Radio France Internationale (RFI).

slovakia

left justify in out

Kamerunská vláda pôvodne hovorila o 53 mŕtvych, svedkovia z miesta činu však upozorňujú, že obetí môže byť až 70, citovala agentúra DPA zo správy RFI.

 

Kamerunský štátny rozhlas uviedol, že preplnený vlak sa vykoľajil v meste Eséka, ležiacom približne 90 kilometrov západne od metropoly Yaoundé. Davy rozhnevaných ľudí údajne neumožnili novinárom priblížiť sa k miestu nešťastia.

 

Podľa predstaviteľov kamerunských železníc sa vo vykoľajenom vlaku viezlo až 1300 cestujúcich, zatiaľ čo bežne ich býva len zhruba 600. Súprava pozostávala zo zhruba 20 vagónov.

 

Nehoda sa stala v období, keď výdatné dažde spôsobili v tejto oblasti zosuvy pôdy.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona