Počet mŕtvych po výbuchoch v čínskom Tchien-ťine stúpol, stále pátrajú po nezvestných

NETKY.SK • 26 August 2015, 13:44 • 2 min
Počet mŕtvych po výbuchoch v čínskom Tchien-ťine stúpol, stále pátrajú po nezvestných

PEKING - Bilancia smrtiacich výbuchov v čínskom prístave Tchien-ťin stúpla na 139 mŕtvych a 34 nezvestných. Informoval o tom dnes oficiálny denník čínskej komunistickej strany Žen-min ž'-pao s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Podľa tohto zdroja už bolo identifikovaných všetkých 139 potvrdených obetí. Medzi 34 nezvestnými je 20 hasičov.

Tlačová agentúra Sinchua zase oznámila, že bol z funkcie odvolaný riaditeľ Štátneho úradu pre pracovnú bezpečnosť Jang Tung-liang. Je podozrivý z "vážneho porušenia disciplíny a zákona", čo je formulácia, ktorá sa v Číne často používa v spojitosti s korupčnými kauzami.

 

Výbuchy v prístave Tchien-ťin z 12. augusta sa zaradili k najtragickejším priemyselným nehodám v Číne za ostatné roky. Okrem minimálne 139 mŕtvych si vyžiadali aj takmer 800 zranených. Séria tragických udalostí sa začala v skladisku s nebezpečným materiálom, kde boli uložené stovky ton kyanidu sodného - toxickej chemikálie, ktorá môže v styku s vodou vytvárať horľavé látky. Z oblasti museli následne evakuovať tisíce obyvateľov, pretože po obrovskom výbuchu v areáli prístavu boli vo vzduchu zistené jedovaté látky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies