Počet mŕtvych po prevrátení trajektu na Filipínach stúpol na 45

NETKY.SK • 3 Júl 2015, 14:24 • 2 min
Počet mŕtvych po prevrátení trajektu na Filipínach stúpol na 45

MANILA - Prevrátenie trajektu, ku ktorému došlo vo štvrtok v strednej časti Filipín, neprežilo 45 ľudí.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia tamojšej pobrežnej stráže, ktoré dnes priniesla agentúra DPA, sa počet obetí zvýšil po tom, ako potápači námorných síl z vraku vyniesli ďalšie telá. Po nehode už nie sú nezvestní žiadni ďalší cestujúci alebo členovia posádky.
     

Hovorca pobrežnej stráže Armando Balilo informoval, že v motorovom člne sa nachádzalo 187 ľudí. Podľa najnovších údajov sa podarilo 142 zachrániť a pátranie po nezvestných tak mohli ukončiť.
     

Trajekt MB Kim Nirvana sa prevrátil v rozbúrenom mori po vyplávaní z prístavu Ormoc na ostrove Leyte, približne 560 kilometrov juhovýchodne od Manily. Zachránení ľudia uviedli, že nehoda sa odohrala veľmi rýchlo a medzi cestujúcimi vypukla panika.
     

Trajekt smeroval k súostroviu Camotes vzdialenému približne hodinu plavby a podľa hovorcu pobrežnej stráže sa v čase nehody nachádzal iba 200 metrov od východiskového prístavu. Z predbežného vyšetrovania vyplynulo, že plavidlo sa prevrhlo v dôsledku prudkého vlnobitia.
     

Pri nehodách trajektov na Filipínach každoročne zomrú desiatky, niekedy až stovky ľudí. Trajekty predstavujú na súostroví skladajúcom sa z približne 7100 ostrovov kľúčovú zložku dopravy. K vysokej nehodovosti prispieva preťažovanie a často aj zlý technický stav plavidiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies