Počet migrantov v Grécku sa po úprave štatistík zvýšil o tisíce

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 14:36 • 2 min
Počet migrantov v Grécku sa po úprave štatistík zvýšil o tisíce

ATÉNY - Počet utečencov uviaznutých v Grécku stúpol v priebehu jedného dňa o viac než 5000 na celkovo 57.458 po tom, ako začali tamojšie úrady zaraďovať do štatistík aj ľudí ubytovaných na gréckom území v rámci osobitného programu OSN.

slovakia

left justify in out

Väčšina migrantov smerujúcich do prosperujúcich západoeurópskych štátov uviazla v krízou zmietanom Grécku po tom, ako svoje hranice uzavreli krajiny ležiace pozdĺž tzv. balkánskej trasy.

 

Predstavitelia gréckych imigračných úradov dnes uviedli, že pre väčšiu presnosť začali do svojich denných štatistík zahŕňať 5700 osôb umiestnených v nájomných bytoch poskytovaných Úradom vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR).

 

Počet migrantov prichádzajúcich do Grécka sa výrazne znížil po uzatvorení hraníc balkánskych štátov a po dohode uzatvorenej medzi EÚ a Tureckom o navracaní migrantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona