Počet migrantov prichádzajúcich do Grécka v novembri prudko klesol

NETKY.SK • 11 December 2015, 10:46 • 2 min
Počet migrantov prichádzajúcich do Grécka v novembri prudko klesol

BRUSEL - Počet nelegálnych migrantov prichádzajúcich do Grécka minulý mesiac prudko klesol. Bolo ich menej než 100.000, ako zaznamenala agentúra Európskej únie pre správu vonkajších hraníc (Frontex).

slovakia

left justify in out

Je to len necelá polovica z októbrového počtu migrantov, zdôraznila dnes hovorkyňa Frontexu. Hovorkyňa upozornila, že ešte nemajú zhromaždené všetky údaje. Podľa jej slov prišlo v októbri do Grécka vyše 200.000 ľudí a prúdy migrantov zrejme preriedilo zhoršujúce sa počasie.

 

Turecko a EÚ dosiahli koncom novembra dohodu, ktorej cieľom je snažiť sa obmedziť počty migrantov odchádzajúcich z Turecka do Grécka. Hovorkyňa vyhlásila, že je ešte príliš skoro určiť nejaký trend vo vývoji situácie po dosiahnutí tejto dohody. Posledný novembrový týždeň prišlo do Grécka len niečo vyše 5000 nových migrantov, informovala tlačová agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies